ČT vytvořila redakci vědy, uvede nový pořad Věda 24

úterý, 06. září 2016, 10:31 Aktuality, TV MediaGuru

K domácí, zahraniční, ekonomické a kulturní redakci zpravodajství České televize přibyla samostatná redakce vědy. ČT si od nové redakce slibuje větší zastoupení témat zaměřených na českou a světovou vědu. Vedoucí nové redakce se stala Kateřina Fifková, jejím hlavním moderátorem Daniel Stach.

Vedle aktuálního zpravodajství a zavedeného pořadu Hyde Park Civilizace bude mít nová redakce ve vysílání prostor i v novém formátu, týdeníku Věda 24. „Věda ČT24 bude každý týden přinášet širší pohled na události uplynulého týdne, zasadí domácí i světové dění na poli vědy do srozumitelného kontextu,“ uvedla vedoucí redakce Kateřina Fifková.  Pořad Věda 24 se v programu ČT24 poprvé objeví 11. září, vysílat se pak bude pravidelně před nedělními Událostmi v 18:30.

Daniel Stach, foto: Česká televize
Daniel Stach, foto: Česká televize

V nové sezoně bude pokračovat i vysílání pořadu Hyde Park Civilizace. „Hyde Park Civilizace, který vysíláme každou sobotu po osmé večer, se bude dál zaměřovat na největší světové osobnosti vědy,“ přiblížila dramaturgyně pořadu Gabriela Cihlářová.

Novinkou je i web www.veda24.cz, jenž se stal součástí zpravodajského portálu kanálu ČT24 a má poskytovat nejen doplňující informace k tématům, jež se objeví ve vysílání, ale i další informace ze zahraničního dění na poli vědy.

-mav-