MTG spouští v Česku herní kanál EsportsTV

čtvrtek, 29. září 2016, 07:00 TV MediaGuru

Spolumajitel televize Prima rozšiřuje svůj TV kanál zaměřený na esport i do Česka.

Spolumajitel televizní skupiny Prima, švédská společnost MTG, rozšiřuje herní televizní kanál EsportsTV do dalších zemí. V souvislosti s tímto rozšířením vstupuje i do Česka a na Slovensko. MTG se domluvila na distribuci kanálu se společností M7 Group. Znamená to, že v Česku a na Slovensku je kanál distribuován prostřednictvím operátora Skylink.

Zákazníci Skylinku budou moci tuto stanici přijímat v HD kvalitě v rámci programového balíčku Smart. Dostupný má být od úterý 27. září. 

EsportsTV je specializovaná televizní stanice, která se věnuje oblasti elektronického sportu, ve kterém soutěží hráči počítačových her. Popularita tohoto sportu poslední dobou roste a očekává se, že letos se do něj zapojí 250 milionů fanoušků.

Společnost ESL, která je vlastněná skupinou MTG a je největší společností zaměřující se na e-sport, zahájila globální televizní vysílání v květnu 2016. Nejprve se uvedla v severských a pobaltských regionech, nově vedle Česka a Slovenska vstupuje i do Nizozemí a Belgie.

Televize Prima, která je s ESL majetkově propojena přes MTG, se na přenosy turnajů hráčů počítačových her zaměřuje už od roku 2014. Turnaje nabízí jak na internetu, tak i na stanici Prima Cool. Letos na jaře informovala, že plánuje specializovaný kanál věnovaný esportu nabízet v rámci HbbTV vysílání. Ve vysílání esportu obecně spatřuje velký potenciál.

-mav-