Eva Hanáková chce odejít z vedení Dotyku

čtvrtek, 06. října 2016, 17:40 Internet & Mobil MediaGuru

Dotyk zřejmě čeká hledání nástupce Evy Hanákové, která chce odejít ze skupiny VLM.

Ředitelka redakcí a šéfredaktorka magazínu Dotyk Eva Hanáková zamýšlí podle informací MediaGuru.cz po více než třech letech opustit redakci titulu. K informaci se na náš dotaz odmítla vyjádřit. Komentovat ji nechtěl ani generální ředitel vydavatelství Vltava-Labe-Media (VLM) Michal Klíma.

Podle neoficiálních informací MediaGuru.cz můžou být za odchodem Evy Hanákové probíhající změny v týdeníku Dotyk a další záměry vydavatelské společnosti Vltava-Labe-Media. Spekuluje se o možné větší integraci s regionálním Deníkem, který VLM také vydává. Tím by Dotyk přišel o svoji samostatnost.

Je navíc otázkou, jak by na odchod Evy Hanákové zareagovala redakce. Do té si Hanáková přivedla několik zkušených novinářů (např. Jiří Pšenička, Jan Štětka, Lukáš Rozmajzl, Martin Mařík, Táňa Králová, David Tramba, Jan Strouhal nebo Libor Akrman). Nelze vyloučit, že by odchod Hanákové spustil i další odchody, a to v době, kdy internetová jednička Seznam.cz zahájila své zpravodajství Seznam Zprávy a do redakčního týmu i dál plánuje přivádět zkušené tuzemské novináře.

Dotyk, který na jaře 2013 založili ve společnosti Tablet Media Michal Klíma a Eva Hanáková, přišel do skupiny Vltava-Labe-Media poté, co se investiční skupina Penta stala majitelem vydavatelské společnosti Vltava-Labe-Press (dnes Vltava-Labe-Media) a do čela vydavatelství jmenovala právě Michala Klímu. Prvními změnami po začlenění do skupiny Vltava-Labe-Media prošel Dotyk letos v létě, kdy rozšířil svůj záběr do internetového zpravodajství a spustil portál Dotyk.cz. Zároveň se zpravodajství Dotyku začalo objevovat i na stránkách tištěného Deníku.

Dotyk je publicisticko-společenský magazín, který začal v květnu 2013 vycházet jako vůbec první tabletový magazín v Česku. Od počátku stavěl na propracovaných textech a redakční kvalitě. Získal mnoho ocenění v Česku i v zahraničí. Později ho doplnily i specializované magazíny Dotyk Byznys, Dotyk Styl Royal a Dotyk Styl Bydlení.

-mav-