Kedroň přivádí do webu ČRo další novináře

úterý, 04. října 2016, 13:32 Aktuality, Internet & Mobil, Rádio MediaGuru

Redakce Zpravodajského webu Českého rozhlasu prochází personální obměnou. Do týmu, který má pozvednout web zpravy.rozhlas.cz, nastupují noví editoři i redaktoři. Stránky současně prošly faceliftem a redakce připravila unikátní sčítací aplikaci pro krajské a senátní volby.

Zpravodajský web Českého rozhlasu se začíná měnit pod vedením šéfredaktora Radka Kedroně, jenž přišel v červnu. Přišel rovněž editor Martin Samek, jenž s Kedroněm spolupracoval na serveru Lidovky.cz. Další editorské posty obsadí Pavel Němec a Michal Žák. Prvně jmenovaný je dlouholetým editorem serveru Týden.cz, dříve působil jako regionální šéfredaktor jednoho z deníků někdejších Vltava-Labe-Press. Michal Žák poslední léta strávil v redakci Aktuálně.cz.

Cro

Na webu se  začaly objevovat texty reportéra Ondřeje Golise, který se specializuje na velké kriminální kauzy. Dříve působil v Lidovkách. Stejně jako zahraniční redaktorka Magdalena Slezáková a reportérka Hana Mazancová, které do Českého rozhlasu nastoupily v minulých dnech. Z týdeníku Marketing & Media přichází Eva Mošpanová a z časopisu Respekt Michal Zlatkovský.

Kedroň a jeho tým plánují zveřejňovat kompletní rozsudky sledovaných kauz i autentické dokumenty, které ukazují, jak pracuje státní správa. Akcentovat budou i dále projekty týmu datových novinářů Českého rozhlasu.

Vedle obsahových změn čeká Zpravodajský web Českého rozhlasu i zásadní redesign. Postarat se o něj má projektový manažer Jiří Špaček, který do Českého rozhlasu přišel z vydavatelského domu Mafra, kde budoval několik serverů, vedle Lidovek například i Playtvak.cz.

-mav-