LinkedIn lze programaticky nakupovat přes Adform

čtvrtek, 20. října 2016, 13:57 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Od října je možné přes programatickou nákupní platformu Adform DSP nakupovat zobrazení reklamy i na největší profesionální sociální síti Linkedin.com. Zpočátku omezené množství příležitostí k nákupu reklamy (přibližně 10 tisíc zobrazení reklamy denně) má dále narůstat. Zájemci o nákup reklamy mohou zažádat o privátní deal a zacílit konkrétní uživatelský segment v závislosti na senioritě, profesi, velikosti zaměstnavatele atd. Podporované jsou dva velikosti reklamy, a to 300x250 a 160x600, popsal MediaGuru.cz Ondřej Bartůněk, publisher account manager společnosti pro země CEE.

Nedávnou novinkou Adformu je tak zařazení nativní reklamy (ve spolupráci s R2B2), kdy byl představen koncept tzv. ‘super-nativní’ reklamy, která má na rozdíl od PPC sítí, ale i globálních exchangí umožňovat nakupovat v RTB nativní reklamu na prémiových českých webech.

adform

Zajímavá novinka se pak týká finské pobočky společnosti Adform, kde se podařilo spojit deset největších vydavatelů a zapojit je do jednotné Marketplace aplikace. Prostředí virtuálního tržiště podle Michaela Štádlera významně posílí efektivitu i transparentnost trhu a nabídne společný nástroj pro zrychlení rezervace a nákupu reklamního prostoru. „Jedná se o řešení, na které zadavatelé již dlouho čekali. Jde rovněž o reakci na sílící hrozbu velkých globálních hráčů na poli vyhledávačů a sociálních médií, kteří se snaží dostat mezi dodavatele a zadavatele reklamy,“ dodal Ondřej Bartůněk.

Automated Guaranteed, součást modulární platformy Adform Publisher Edge, nahrazuje pomalý,  komplikovaný proces přímého obchodování a automatizuje proces nákupu i prodeje médií. Umožňuje zadavatelům a agenturám procházet aktuální produkty, zjišťovat jejich dostupnost pouhým kliknutím, nebo vyjednávat a nakupovat produkty u prémiových vydavatelů.

-mav-