Seriál Pustina startuje na HBO právě dnes

neděle, 30. října 2016, 10:16 Aktuality, TV MediaGuru

V superlativech hovoří domácí kritika o kriminálním dramatu Pustina, nejnovějším počinu v řadě původních seriálů z produkce HBO Europe. Společnost uvede osmidílnou sérii ve střední Evropě a v Dánsku, Norsku, Finsku a Švédsku. V Česku a na Slovensku startuje dnes večer.

Pustina se odehrává v nehostinné krajině severních Čech a mísí prvky sociálního a psychologického dramatu s dramatickou zápletkou. Líčí příběh vesnické komunity zasažené řadou záhadných událostí. Všech osm dílů bylo poprvé uvedeno v září na MFF v Torontu, dvě epizody zhlédli v létě diváci karlovarského festivalu.

Pustina

Seriál natočili Ivan Zachariáš a Alice Nellis podle scénáře Štěpána Hulíka. Hlavní role ztvárnili Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková a Jan Cina. Starostka v podání Stivínové bojuje proti těžební společnosti, která se chce dostat k zásobám hnědého uhlí a nabídnout obyvatelům obce odstupné výměnou za opuštění jejich domovů. Vtom zmizí její čtrnáctiletá dcera. Pátrání ji přivede k pochybnostem ohledně celé komunity, která se začíná rozpadat a ukazovat pravou tvář.

Režisérka Alice Nellis podle svých slov ráda spolupracovala se Zachariášem, každý z nich natočil čtyři díly, společně se setkávali ve střižně. "Zhlédla jsem každý metr, který Ivan natočil, a snažila se to studovat a navázat na to. Má silné výtvarné vidění, je mi blízké, jak obrazem, ne příliš polopaticky, ale emotivně, dokáže vypravovat," řekla o společné práci.

-čtk-