Air Bank do r. 2018 výrazně rozšíří síť bankomatů

úterý, 22. listopadu 2016, 12:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Po pěti letech působení hlásí Air Bank celkem 500 tisíc zákazníků. „V průběhu našeho působení jsme se postupně začali zaměřovat na aktivní zákazníky, kteří využívají banku ke každodennímu placení. Na ty budeme cílit i nadále,“ popsal generální ředitel společnosti Michal Strcula. 

Spolu s cílovou skupinou zůstane Air Bank i u stávajícího marketingového konceptu, jenž provádí banku od jejího začátku. Koncept dvou světů, který představuje výhody Air Bank ve srovnání s tzv. -ční bankou, je podle Jakuba Petřiny dlouhodobě úspěšný. „Každý rok si však drobnými úpravami uvolňujeme ruce, abychom mohli přicházet s novými nápady,“ prozradil Petřina.

Měnit se nebude ani mediamix, ani výše mediálních investic. „Věřím v koncentrovaný mediální mix, v němž se komunikace nefragmentarizuje do více mediatypů. Proto sázíme na silnou televizi a online,“ řekl Petřina. Letos Air Bank nevyužila ani outdooru, kterým v době, kdy ještě banka neměla svých 35 poboček, nahrazovala nedostatek fyzické viditelnosti. „Nevylučuji, že bychom se k outdooru zase vrátili, ale naši přítomnost ve venkovním prostoru do jisté míry zastupují pobočky a bankomaty,“ dodal Petřina.

AirBank

Právě na rozvoj bankomatové sítě se Air Bank bude v příštím roce soustředit. Z dnešních 120 bankomatů se síť do roku 2018 rozroste na 350. „Klienti nám také mohou říct, kde je chtějí mít,“ doplnil Michal Strcula. Všechny bankomaty budou bezkontaktní, testovat se budou i bankomaty jenom bezkontaktní.

Naopak se sníží počet míst Sazky, kde si mohou zákazníci vybrat hotovost, z dnešních 4300 na 1500, a to za účelem vylepšení kvality služby. V příštích dvou letech se Air Bank také zaměří na možnost NFC platby mobilním telefonem, na službu Šanon a rychlejší ověřování v kontaktním centru s pomocí mobilní aplikace. Z produktového hlediska zruší Top3 garanci, jež byla jedním z lákadel pro nové klienty, nabídne nové možnosti půjček, jako je kontokorent, zjednodušené konsolidace půjček, nové hypotéky či cestovní pojištění. V budoucnu chce přijít rovněž s investičním produktem.

-stk-