Pražské jaro představuje surrealistický vizuální styl

úterý, 15. listopadu 2016, 16:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Mezinárodní hudební festival Pražské jaro představil nový vizuální styl založený na surrealistickém konceptu propojujícím hudební nástroje se zpěvnými ptáky. Autorsky je pod ním podepsáno studio Dynamo design, které letos zvítězilo ve výběrovém řízení na dodavatele pro období 2017 až 2019.

V nové vizuální koncepci „Musica Magica“ se hudební nástroje plynule vpíjejí do jiných objektů, aby nakonec vytvořily nového tvora – zpěvného ptáka, symbolizující jaro. Pěvci představují fantaskní tvory žijící v hudbě a hudbou se živící, mají svá jména, životy i rituály. „Hudební fanoušci je objevují podobně, jako dávné cestopisy či živočichopisné studie kdysi objevovaly fantastické živočichy,“ popisuje grafický designér Martin Poláček, který se na tvorbě autorsky podílel spolu s art directorem Liborem Jelínkem a ideamakerem Martinem Holubem.

prazske-jaro_dynamo-design_billboard

Formou koláže odkazuje nový styl k tradici českého surrealismu. Stejně jako čeští surrealisté, mezi něž se řadí Toyen, Jindřich Štýrský nebo Jan Švankmajer, chce Pražské jaro vábit diváka do snového světa, mimo každodenní skutečnost a k prožitkům srovnatelným s poslechem klasické hudby.

-stk-