T-Mobile startuje výstavu „Člověk a telefon“ v NTM

úterý, 15. listopadu 2016, 11:30 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost T-Mobile ve spolupráci s Národním technickým muzeem (NTM) připravila interaktivní výstavu „Člověk a telefon“, jež mapuje historii telefonu. „Naše výstava chce připomenout, jak bouřlivým vývojem mobilní technologie prošly. Ale nechceme jen vzpomínat, proto je významná část expozice věnována budoucnosti,“ vysvětluje Milan Vašina, generální ředitel společnosti T-Mobile CR a Slovak Telekom. 

tmobile_vystava_2036

Kromě procházky historií telefonu výstava umožní návštěvníkům vyzkoušet si, co vše dnešní chytré telefony umí i co lze očekávat od Internetu věcí (IoT). Na návštěvníky čeká například historická telefonní ústředna či poštovní schránky, ze které mohou poslat pohled. Mobilní telefony jsou prezentovány podle jednotlivých funkcí – jako společník, pomocník, počítač či fotoaparát.

tmobile_vystavajpg

tmobile_dobrypomocnik

Z nejrůznějších aparátů si budou moci dovolat jinému příjemci na výstavě či zaslat SMS se svým vzkazem do budoucnosti. Vlastní smartphone bude možné připojit k 3D brýlím a zakusit virtuální realitu, například zažít náročné pracovní podmínky telekomunikačního technika.

vystavatelefonu

vystavamobilu

kufrik

Z oblasti IoT budou nejen dětským návštěvníkům přiblíženy další nástroje, jako je správa parkoviště autíček, měření pitné vody z barelu či komunikace s elektroměrem. Vystaveno bude rovněž chytré auto, vybavené zařízením Mojio.

tmobile_auticka

vodomersbezdratovymodpoctem

Výstava se bude konat od 16. listopadu 2016 do 30. dubna 2017. V den slavnostního otevření výstavy, 15. listopadu, bude Národnímu technickému muzeu předána kniha „2036. Tomáš Sedláček a hosté: jak budeme žít za dvacet let“, která bude nedílnou součástí výstavy a po jejím skončení zůstane uložena v muzeu po dalších 20 let. Spolu s tím budou uloženy i tři eseje, které vzešly ze soutěži T-Mobile „Hledáme vizionáře“

-stk-