Web Info.cz spustí Czech News Center 17. listopadu

úterý, 01. listopadu 2016, 09:22 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Na státní svátek 17. listopadu 2016 spustí společnost Czech News Center svůj nový zpravodajský server nazvaný Info.cz. Ambicí nového zpravodajského online serveru je přinášet nejpodstatnější informace dne. Od úterý 1. listopadu začíná psát "do zdi", redakce bude mít zhruba 15 lidí.

Bývalý šéfredaktor týdeníku Euro Michal Půr, který od 1. listopadu přechází do Czech News Center, si pro nový projekt přivádí i některé své spolupracovníky z ekonomického časopisu. Jeho zástupcem se stává Zdeněk Fučík, v redakci se z Eura objeví i Markéta Žižková. Na webu budou dále pracovat Radka Zítková z ČT, Lukáš Pospíšil z ČT, Lucie Bednárová, šéfredaktorka webu EurActiv či Kristína Paulenková (iDnes.cz) a na video Pavel Štrunc (Prima), který bude pracovat jako parlamentní zpravodaj.

Ambicí webu je zařadit se k trojici nejnavštěvovanějších zpravodajských webů, do roka by chtěl nový web získat návštěvnost na úrovni 1 milionu reálných uživatelů měsíčně. Důraz chce klást na edukativní podávání informací se zapojením animované grafiky a moderních grafických prvků. Investigativní nákladné zprávy nejsou primárním zájmem serveru, což ale neznamená, že by rezignoval na původní zpravodajství, vysvětlil novinářům Michal Půr.

Další detaily s šéfredaktorem Michalem Půrem můžete číst v rozhovoru zde.

-mav-