Coca-Cola využila v komunikaci Snapchat brýle

středa, 14. prosince 2016, 10:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka Coca-Cola jako první na trhu využila ve své komunikace brýle Spectacles, které se přes Bluetooth spárují s mobilním telefonem a krátká videa, natočená integrovanou kamerou, dávají rovnou na Snapchat. Spectacles vyzkoušel pro Coca-Colu youtuber Jonáš Čumrik neboli Johny Machette, který vysílal on-line z návštěvy vánočního kamionu v Lysé nad Labem.

Johny Machette v brýlích
Johny Machette v brýlích

„Roadshow Coca-Cola Vánočního kamionu je kultovní záležitost. Během své každoroční šnůry navštíví téměř 60 českých a slovenských měst. Našim cílem je okamžiky z konání akce ihned posílat on-line, a zprostředkovat tak lidem autentický zážitek. Jedná se o způsob, jak propojit off-line aktivity s digitálním světem, tzv. phygital marketing,“ vysvětluje Zuzana Kadlečková z marketingového oddělení společnosti Coca-Cola. „Johnyho Snapchat Story z Lysé nad Labem nasbírala za 24 hodin téměř 16,000 zhlédnutí. Navíc jsme zaznamenali opravdu nadprůměrný engagement, který nás motivuje i nadále pokračovat ve spolupráci s mladými influencery,“ dodává Kadlečková.

Snapchat brýle Spectacles byly představeny teprve nedávno. Jedná se o omezenou sérii produktu, který je momentálně dostupný pouze v USA, prodej probíhá přes pop-up vending machines.

Tradiční předvánoční aktivace značky Coca-Cola Vánoční kamion je letos úze propojena se sociálními sítěmi. Na FBvlastní stránku s 200 tisíci uživateli, na Instagramu běží soutěž o 100 modelů Vánočního kamionu pro ty, co sdílejí fotky s hashtagem #kouzlovanoc.

-stk-