Evropa 2: Charitativní koncert měl 3 mil. zhlédnutí

středa, 14. prosince 2016, 08:00 Aktuality, Rádio MediaGuru

Evropa 2, nejposlouchanější rádio pro mladé, podpořila obecně prospěšnou společnost Život dětem. Na Náměstí Václava Havla rádio uspořádalo v pondělí 12. prosince dvouhodinový improvizovaný koncert s názvem Evropa 2 srdcem, který v rámci live streamu na Facebooku zhlédlo téměř milion uživatelů. Před koncertem moderátoři Evropy 2 ještě natočili krátká videa s příběhy konkrétních handicapovaných dětí, která oslovila dokonce více než 1,6 milionů uživatelů. Celkově projekt v online prostředí přinesl téměř 3 miliony zhlédnutí.

Live stream ze samotné akce oslovil více než 800 tisíc uživatelů. Jeho vysílání na webu, Youtube kanálu a Facebooku Evropy 2 zajistila společnost Brandz Friendz.

„Jsem rád, že se naše prognóza naplnila a že se skutečně podařilo přímý přenos koncertu dostat k téměř milionu internetových uživatelů,“ říká Jiří Sládek, ředitel digitálních aktivit Lagardere Active CR.

 

V průběhu projektu lidé mohli posílat dárcovské DMS a příspěvky, přispívat na sbírkové konto nebo si koupit sbírkové předměty. V tuto chvíli ale ještě není možné konečnou částku vyčíslit, protože peníze díky dobíhající kampani na Evropě 2 stále přicházejí.

Leoš Mareš na koncertu Evropa 2 srdcem, foto: Evropa 2
Leoš Mareš na koncertu Evropa 2 srdcem, foto: Evropa 2

-mav-