Fanda, Smíchov a Telka se můžou přejmenovat

čtvrtek, 22. prosince 2016, 10:16 TV MediaGuru

Nova chystá změnu názvu svých kanálů, vysílací rada se změnou souhlasí.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti CET 21 souhlas se změnou názvu programu Fanda na Nova Action. Oznámila to v tiskové zprávě. Znamená to, že skupina Nova bude moci přejmenovat mužský kanál Fanda na Nova Action. RRTV také udělila CET 21 souhlas se změnou názvů stanic Smíchov na Nova 2 a Telka na Nova Gold. Skupina tak chce všechny své stanice spojit svou značkou Nova.

Kanál Fanda, zaměřený na mužského diváka, spustila Nova v roce 2012 jako tehdy třetí stanici vedle hlavního kanálu Nova a filmového Nova Cinema. Aktuální podíl stanice Fanda představuje v divácké skupině starší 15 let cca 1,6 % a v divácké skupině 15-54 se blíží k 2 % (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). Menší tematické stanice Smíchov a Telka následovaly o rok později. Smíchov je rodinnou stanicí, Telka přináší výběr z archivu vysílání TV Nova.

Nova si už před časem registrovala ochranné známky Nova Gold a Nova Classic. Jejich registraci nechtěla tehdy komentovat. Uvedla pouze, že stále připravuje něco nového. Vedle výše uvedených provozuje CET 21 ještě stanice Nova a Nova Cinema a placené Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Aktualizace: Přejmenování kanálů nastane od 4. února 2017. Více zde.

-mav-