Německá ZDF odvysílá na Štědrý den českou pohádku

úterý, 06. prosince 2016, 10:50 Aktuality, TV MediaGuru

Veřejnoprávní německá televize ZDF odvysílá na Štědrý den jako hlavní dětský pořad pohádku České televize Dvanáct měsíčků režiséra Karla Janáka. Vysílat se má od 16:30.

„Příběh o Dvanácti měsíčcích se do vánočního pohádkového programu naší stanice ZDF výborně hodí. Jde o dobrodružný a magický celovečerní film, který byl v Německu promítán i v kinech a který se vyznačuje krásnými lokacemi, historickou atmosférou, propracovanou kostýmní výpravou i výborným hereckým obsazením. Dvanáct měsíčků vypráví poetický pohádkový příběh svým typicky českým stylem, jež si v Německu nachází četné publikum,“ zdůvodňuje výběr hlavního dětského titulu vedoucí tvůrčí skupiny pro děti a mládež ZDF Götz Brandt.

Dvanáct měsíčků, foto: Rostislav Šimek, Česká televize.
Dvanáct měsíčků, foto: Rostislav Šimek, Česká televize.

Podle obchodního ředitele České televize Hynka Chudárka patří hrané pohádky a animovaná tvorba mezi nejprodávanější pořady, které z Česka putují k zahraničním vysílatelům. Aktuálně o nové pohádky projevila zájem například také hongkongská společnost, která je chce distribuovat do východní Asie a Tichomoří. „Při prohlídce nové tvorby České televize, kterou jsme nedávno uspořádali pro naše zahraniční partnery, se velkému zájmu těšila také pohádka Korunní princ, a dokonce i netradiční Nepovedený čert, příběh natočený ve znakovém jazyce,“ dodal.

-mav-