Adidas zvolila na Instagram a Snapchat agenturu Bistro

čtvrtek, 05. ledna 2017, 13:47 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka adidas si v zářijovém výběrovém řízení na přípravu a správu sociálních sítí vybrala agenturu Bistro. Ta už od října spravuje značce lokální účet Instagramu a Snapchatu. Vedle částečné adaptace globálního contentu vytváří také unikátní lokální obsah zaměřený na představení klíčových produktů, práci s influencery a komunikaci hlavních sezónních aktivit značky adidas.

Kromě průběžné přípravy obsahu pro vertikály Running, Originals, Football, Women a Outdoor bylo připraveno i několik aktivačních kampaní. Pro mladé talentované fotbalisty uspořádala adidas utajený turnaj k odhalení komunity Tango Squad. Komunikace se vzhledem k výlučnosti akce omezila na dark social, pro které bylo vytvořeno kromě imageového kick off spotu a teasingové komunikace na Snapchatu také živé snapy přímo z akce, představující průběh turnaje a hlavního ambasadora komunity – Pavla Nedvěda. S komunitou hráčů Tango Squad společně nadále pracují na pravidelné bázi formou výzev s atraktivními odměnami.

Mezi realizované kampaně menšího rozsahu patří také aktivace běhu „Rozsviť Prahu“, pořádaného běžeckou komunitou adidas Runners. Tváří kampaně se stala influencerka Michaela Štoudková z uskupení Bloges Robes. U vertikály Originals byli na největším veletrhu sneakers ve střední Evropě – Teniskology – formou teasingových spotů představeni noví influenceři.

Poslední kampaní, která právě vrcholí, je aktivace mladých žen a jejich zapojení do sportovní akce adidas Unexpected. Tváří kampaně i celé vertikály Running se stala reprezentantka ČR v biatlonu Gabriela Koukalová. S plánováním médií pomohla agentura Isobar, člen Dentsu Aegis Network.

-stk-