Ikea spouští kampaň pro udržitelnější budoucnost

čtvrtek, 19. ledna 2017, 07:41 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost Ikea se v nové kampani „Lepší řešení pro lepší budoucnost“ zaměřuje na téma udržitelného rozvoje a šetrného přístupu k životnímu prostředí. Jejím cílem je ukázat veřejnosti, že myšlenka udržitelnosti je nedílnou součástí každého výrobku Ikea.

„Dáváme si záležet na tom, aby všechny naše produkty dobře fungovaly, byly kvalitní, měly zajímavý design a zároveň abychom je mohli zákazníkům nabídnout za co nejlepší cenu. Stále větší roli ale hraje při výrobě také udržitelnost. Vyrábíme naše produkty tak, aby měly co nejmenší negativní dopad na životní prostředí a aby ti, co je vyrábějí, měli zajištěné férové pracovní podmínky. Tento přístup patří do základních hodnot Ikea, které chceme prostřednictvím kampaně ukázat,“ uvádí Vladimír Víšek, manažer pro udržitelný rozvoj Ikea Česká republika, Maďarsko, Slovensko.

ikea_udrzitelnost2

„Chtěli jsme téma udržitelnosti odlehčit a udělat ho přístupné co nejširší skupině zákazníků. Záměrně jsme se snažili vyhnout v komunikaci příliš technickému přístupu. Žádné chemické vzorečky a popis složitých výrobních procesu v kampani zákazníci nenajdou. Naopak jsme chtěli, aby si zákazníci dokázali představit, jak se promítá udržitelnost do produktů, které má mnoho z nich doma a každý den je používají,“ doplňuje Michal Kroupa, manažer externí komunikace Ikea Česká republika, Maďarsko, Slovensko.

Kampaň bude k vidění až do 15. února v obchodních domech Ikea, na internetu a v outdooru. Ke kampani byla vytvořena také speciální sekce na webových stránkách www.IKEA.cz/lepsireseni, kde jsou uvedeny příběhy produktů. Tyto příběhy se objeví také v originálních omalovánkách, pod nimiž je autorsky podepsána ilustrátorka Jolana Daňková. Komunikaci doplní také pop-up výstava s názvem Společně pro udržitelnou budoucnost, jež bude umístěna v holešovickém multifunkčním prostoru Studia Alta.

Pod kampaní je podepsána agentura Kaspen/Jung von Matt.

-stk-