Piaristi zakládají vzdělávací platformu pro kulturní PR

úterý, 10. ledna 2017, 10:44 Aktuality, PR MediaGuru

Agentura Piaristi, kterou vede Nikola Lörinczová s Eliškou Míkovcovou, zakládá stejnojmennou vzdělávací platformu v oblasti kulturního PR. Platforma bude pořádat ucelené kurzy PR a praktické workshopy či zprostředkovávat setkání s kulturními redaktory. Plánuje se věnovat tématům, jako je PR v oblasti filmu, hudby, divadla či módy.

„Naše kurzy jsou určené pro PR manažery, kulturní manažery, neziskové organizace i studenty, kteří se chtějí rozvíjet. Důraz budeme klást na předání praktických znalostí a návodů. Spolupracujeme s odborníky a profesionály, kteří stojí za těmi nejúspěšnějšími projekty a kampaněmi v ČR,“ popisuje Nikola Lörinczová. 

V únoru proběhne pod hlavičkou platformy dvoudenní kurz týkající se spolupráce kulturních institucí a festivalů s blogery, youtubery a influencery. Svět blogerů zde představí blogerka Ejvi Freedom. Jak funguje spolupráce s agenturou Elite Bloggers, vysvětlí blogerka Tereza in Oslo. Své případové studie a zkušenosti s blogery popíše Jana Benešová z vydavatelství Martinus a Jana Hrušovská z Lindexu. Téma influencerů otevře Jakub Mařík z agentury Bubble, fenomén youtuberingu popíše Tomáš Zvelebil alias Ali, který stojí za pořadem Aliho parťáci na Prima Cool. Práci a život youtubera přiblíží youtuber Tomáš Touha. Dvě případové studie a zkušenosti ze spolupráce s youtubery představí Denisa Kollarová, marketingová ředitelka České televize, a Tomáš Houska, manažer digitální komunikace Českého olympijského výboru.

program_1-2_2017_piaristi

Program platformy zahrnuje v únoru a březnu také praktické workshopy s tématy reklamních kampaní na Facebooku a Instagramu, které povede Marie Gráfová alias @sibiranka. „Zjistili jsme, že mnoho kulturních institucí či akcí umí spravovat své profily, ale již méně efektivně využívají možnosti reklamních kampaní pro své potřeby,“ dodává Lörinczová.

Ve druhém čtvrtletí platforma plánuje kurz filmového PR či komunikace v oblasti hudby a divadla. „Zásadní je pro nás však také cyklus setkání s kulturními redaktory, během kterých účastníci zjistí, jak fungují kulturní redakce významných českých médií,“ vysvětluje Eliška Míkovcová. Prvními hosty cyklu jsou kulturní redaktor ČTK Jiří Borovička či vedoucí kulturního zpravodajství Českého rozhlasu Radiožurnálu Michaela Vetešková.

Agentura Piaristi působí od roku 2014 v oblasti kultury, umění a designu a stojí například za kampaněmi pro Signal festival, Českého lva, Pražské Quadriennale 2015, designSupermarket, Galerii Tančící dům, festival Finále Plzeň a mnoho dalších akcí.

-stk-