Seznam získává 17 % ve službě Zavezu.cz

středa, 25. ledna 2017, 10:32 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Seznam.cz se rozhodla majetkově vstoupit do přepravní služby Zavezu.cz. Ve firmě získává 17% podíl, oznámili ve středu zástupci obou firem na tiskové konferenci. Seznam.cz má společnost Zavezu.cz podpořit i marketingově a bude ji postupně integrovat do svých vybraných služeb.

"Jako první startujeme s obligátní službou, která také funguje na peer-to-peer základech - je jí Sbazar. Postupně budeme pokračovat se začleňováním Zavezu i do dalších našich služeb," uvedl místopředseda představenstva Seznam.cz Tomáš Kapalín. Pro Seznam.cz je podle Tomáše Kapalína důležité, aby v prvním kole financování se služba dobře rozběhla. "Není pro nás cíl vlastnit sto procent, ale být partnerem, který posune službu dál," upřesnil.

Seznam, který provozuje službu Firmy.cz, registruje, že se trh mění a že je třeba se posouvat do různých segmentů. "Jedním z těch segmentů je doprava, rozvoz potravin je téma, které frčí, hypermarkety odstartují své e-shopové řešení. Do budoucna je velké množství příležitostí, které jsou postaveny na komunitě lidí a na B2C řešení," přiblížil.

zavezu_2

Pojistným partnerem Zavezu.cz je pojišťovna Generali. Služba Sbazar má v prvním kroku informovat nakupující a prodávající o možnosti alternativního způsobu přepravy v notifikačních e-mailech s potvrzením či doručením odpovědi na inzerát.

Služba Zavezu.cz, která loni fungovala v testovacím režimu, zároveň přechází na ostrý provoz. Aplikace slouží lidem, kteří potřebují převézt věci menších i větších rozměrů, a nechtějí využívat klasické zásilkové služby. Službu v současnosti využívá 19 tisíc uživatelů, dosud přepravila 2300 zásilek. Služba je dostupná pro operační systémy Android a iOS a z webu Zavezu.cz. Dosavadními jedinými vlastníky Zavezu.cz byli zakladatelé David Pertl (50 %) a Jaroslav Vavřina (50 %).

David Pertl, foto: Zavezu.cz
David Pertl, foto: Zavezu.cz
Jaroslav Vavřina, foto: Zavezu.cz
Jaroslav Vavřina, foto: Zavezu.cz

-mav-