Google střídá v čele nejhodnotnějších značek Apple

pondělí, 06. února 2017, 15:53 Aktuality, Marketing MediaGuru

Google po pěti letech vystřídal Apple na pozici nejhodnotnější značky na světě. Vyplývá to z letošního žebříčku, který zveřejnila společnost BrandFinance. Hodnota značky Google se proti předchozímu roku zvýšila o 24 % na 109,47 milionu dolarů (2,8 miliardy Kč), hodnota značky Apple naopak o 27 % poklesla a činila 107,14 milionu dolarů.

BrandFinance: TOP 25 nejhodnotnějších značek

brandfinancetop25

„Apple si nedokázal udržet technologickou výhodu a opakovaně zklamal své stoupence, když přišel jen s kosmetickými úpravami namísto očekávaných výrazných změn,“ uvedla společnost BrandFinance. „Jeho značka ztratila na lesku a nyní musí soupeřit nejen s tradičním rivalem Samsung, ale i s řadou čínských značek,“ dodala.

Třetí místo v žebříčku obsadila značka Amazon s hodnotou 106,37 milionu dolarů. Za ní následovaly značky AT&T a Microsoft. Nejvýše umístěnou neamerickou značkou je jihokorejská značka Samsung, které patří šestá příčka. Nejlépe umístěnou japonskou značkou je na 12. místě Toyota, která tak drží první místo mezi automobilovými značkami. Nejcennější evropskou značkou je BMW na 17. příčce.

-čtk-