Henkel ČR vede Malenka, Mondelez Tůmová

pondělí, 27. února 2017, 07:00 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Od 1. března vystřídá v čele společnosti Henkel ČR Aleš Malenka dosavadní generální ředitelku Jaroslavu Haid-Járkovou, která vedla firmu od roku 2008. Aleš Malenka doposud vedl divizi Beauty Care pro Českou republiku a Slovensko. Dříve také působil v Pobaltí. Zkušenosti má také z firem Beiersdorf, Avon nebo Storck.

alesmalenka
Aleš Malenka, nový generální ředitel Henkel ČR

„Přebírám dobře motivovaný a fungující tým, který působí na českém trhu už 26 let.  Do budoucna se zaměřím na strategii firmy, kterou je pokračování v ziskovém růstu, inovacích, pro které je firma Henkel známá, a také na flexibilitu ve vztazích se zákazníky a spotřebiteli. Neméně pro nás bude důležitý nástup digitalizace, která se začíná projevovat i v oblasti drogistického zboží,“ popisuje své záměry Malenka.

„Rád bych také zapracoval na zvýšení atraktivity firmy Henkel jako zaměstnavatele. Česká republika dala Henkelu hodně dobrých manažerů, kteří se uplatnili i na vysokých manažerských pozicích v zahraničí. Proto věřím, že má smysl spolupracovat s českými vysokými školami a hledat zde nové talenty,“ dodává.

Vystudoval ekonomiku a management na Vysokém učení technickém v Brně.

Generální ředitelkou Mondelez International v České republice a na Slovensku pak byla jmenována Ivana Tůmová. Její předchůdce, Ludwig Askemper, se vrací do Německa, kde se bude věnovat soukromým povinnostem.

Ivana Tůmová poslední dva roky ve společnosti působila na pozici finanční ředitelky. Ve firmě je zaměstnána už dvacet let. Vypracovala se prostřednictvím několika pozic z oblasti finančních analýz a plánování a vedení několika klíčových integračních procesů.

Ivana Tůmová
Ivana Tůmová, generální ředitelka Mondeléz International v ČR a SK

-stk-