Kia v kampani nasadí spoty pro starší i mladší řidiče

sobota, 25. února 2017, 08:25 Aktuality, Reklama MediaGuru

Společnost Kia Motors Czech od března podpoří svůj nový model Kia Rio. V kampani „Váš život, Vaše pravidla“ se zaměří na design, praktičnost a technologie.

kiamotors

„Cílem kampaně je především zdůraznit nový, dynamičtější a dospělejší design již čtvrté generace tohoto populárního modelu a vysokou míru jeho praktičnosti a pohodlí. Model obsahuje řadu nadstandardních bezpečnostních systémů, které jsou v této produktové třídě použity vůbec poprvé. Jde například o systém autonomního nouzového brzdění (AEB) s funkcí rozpoznávání chodců,“ říká PR manažerka společnosti Kateřina Jouglíčková.

Kampaň se objeví v televizi, rádiu, outdooru, tisku a na internetu, přičemž digitál získá v mediamixu větší prostor. Putuje do něj 37 % celkových nákladů, oproti tomu do tisku jen 8 %.

Do televize budou nasazeny tři druhy televizních spotů, které chtějí oslovit starší a mladší řidiče. Spoty poběží v různých časech a typech pořadů tak, aby co nejpřesněji zasáhly své cílové publikum. Nasazeny budou nejprve půlminutové spoty, které se zaměřují na mladší i starší generaci současně. Následně je vystřídají kratší dvacetivteřinové verze, které jsou již zaměřeny přímo na mladé, či starší řidiče a kladou důraz především na moderní technologie. Vedle toho jsou připraveny i krátké desetivteřinové sponzorské vzkazy, které bude vysílat televize Nova. „Naším cílem je, představit nové Rio jako dostupné a zároveň velmi nadstandardně vybavené dynamické auto, které má co říci všem generacím řidičů i oběma pohlavím. Kampaň proto cílí rovnoměrně na muže i ženy,“ dodává Kateřina Jouglíčková.

V digitální oblasti Kia přichází s širokou škálou různých formátů. „Kromě standardní display reklamy budeme používat i brandingy stránek, RTB či remarketing. Velký podíl budou mít mobilní reklamy a oproti předchozím produktovým kampaním budeme ve větší míře používat i videoformáty na Youtube a Facebooku. Sociální sítě využijeme také pro sběr leadů v rámci leads adds,“ dodává marketingový manažer Zbyšek Jordák. 

-stk-