Michel Fleischmann slaví 65. narozeniny

úterý, 07. února 2017, 10:23 Aktuality, Rádio MediaGuru

Pětašedesáté narozeniny oslaví 8. února podnikatel a manažer Michel Fleischmann. Dlouholetý prezident mediální skupiny Lagardere Active ČR, která vlastní mimo jiné rádia Evropa 2 a Frekvence 1, je jednou z nejvlivnějších osobností české mediální scény.

Fleischmann se narodil počátkem února 1952 v pražských Vršovicích, kde prožil podstatnou část svého dětství. Od poloviny 60. let žil ve Francii, kde jeho otec pracoval jako kulturní rada na československém velvyslanectví. Po potlačení Pražského jara v srpnu 1968 se jeho rodina rozhodla ve Francii usadit natrvalo.

Michel Fleischmann, foto: Lagardere Active ČR
Michel Fleischmann, foto: Lagardere Active ČR

Fleischmann vystudoval moderní francouzskou literaturu na pařížské Sorbonně. Řadu let pracoval ve francouzském státním rozhlase jako režisér pořadů a her. Po roce 1989 se vrátil zpět do České republiky a založil zde první formátovou soukromou stanici Evropa 2. Ačkoliv je znám hlavně jako jeden z nejvlivnějších lidí českého showbyznysu, je i překladatelem. Do francouzštiny přeložil například básně Jaroslava Seiferta.

Předseda představenstva Asociace provozovatelů soukromého vysílání (APSV) a nositel francouzského titulu rytíř Řádu za umění a literaturu Michel Fleischmann je ženatý. Jeho manželkou je herečka a televizní hlasatelka Kateřina Lojdová, mají spolu dvojčata Maxe a Kláru.

-čtk-