Porotu ADC Creative Awards vede Britta Poetzsch

pondělí, 13. února 2017, 11:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

V čele poroty letošního ročníku ADC Creative Awards zasedne poprvé v historii soutěže žena – Britta Poetzsch, kreativní ředitelka hamburské agentury Track.

Britta Poetzsch
Britta Poetzsch

V agentuřa Track působí Britta Poetzsch od února letošního roku. Předtím přes dva roky pracovala jako globální kreativní ředitelka agentury Ogilvy & Mather, zkušenosti má i z agentury Serviceplan Sales či McCann Erickson, kde byla jako kreativní ředitelka odpovědná za všechny německé pobočky. Začínala v agenturách KNSK a Springer & Jacoby. Pracovala pro klienty Lucky Strike, Lufthansa, Coca-Cola, Beck, KFC a ADAC. Na kontě má ocenění ze soutěží od Cannes, Dubai Lynx, ADC of Europe, ADC Germany až po Deutscher Werbefilmpreis a mnoho dalších. Vystudovala obor společenské a ekonomické komunikace na berlínské Vysoké škole umělecké.

Práce na soutěži jsou hodnoceny tzv. kmenovou porotou, jež je dále doplněna o tři poroty odborné pro advertising, digital a design. V kmenové porotě zasedne zástupce newyorské agentury Droga 5, copywriter Sergio Alonso. Dále Štefan Andrejco z Wiktor Leo Burnett, Razvan Capanescu z McCann Worldgroup Prague a Martin Charvát z Remembership.

V porotě Advertising bude práce hodnotit Pavel W. Přibyl (WMC Grey Praha), Monika Kristl (Dawson Production), Tomáš Veselý (Kaspen/Jung von Matt) a Tomáš Novotný (DDB Prague).

Digitální porotu tvoří Jan Rídl (Bistro Prague), Jaro Zacko (Triad Advertising), Petr Houzar (Google) a Václav Krbůšek (Symbio  Digital).

Členy poroty Design jsou designér Lumír Kajnar, Vladimír Strejček (DRAWetc.), Míša Thomas (Butterflies & Hurricanes) a ilustrátor Daniel Špaček.

-stk-