RRTV: O2 TV má licenci, Barrandov Family souhlas

čtvrtek, 09. února 2017, 11:23 Aktuality, TV MediaGuru

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti O2 licenci k provozování celoplošného zemského digitálního televizního vysílání programu O2 TV Free šířeného prostřednictvím vysílačů. Licence byla udělena na dobu 12 let, program má být sportovně-informační s vysíláním v České republice.

RRTV také udělila souhlas společnosti Barrandov Muzika s přejmenováním stejnojmenné stanice na Barrandov Family. Společnosti dosud tento souhlas chyběl, přestože pod názvem Barrandov Family vysílá už od začátku roku 2017.

Radní zároveň dále trvají na tom, že se společnost FTV Prima dopustila porušení zákona o vysílání, když loni na jaře odvysílala v rámci zpravodajské relace Zprávy FTV Prima čtyři zpravodajské příspěvky, v nichž údajně neoddělila hodnotící komentáře od informací zpravodajského charakteru.

„Rada konstatuje, že provozovatel byl na porušení § 31 odst. 3 zákona č. 231/2001 Sb., upozorněn zcela v souladu se zákonem, a vydané upozornění je tudíž pro další rozhodovací praxi Rady směrodatné,“ uvedla ve čtvrteční tiskové zprávě RRTV.

-mav-