Škoda promuje Kodiaq, spojí se s TV stanicí

čtvrtek, 09. února 2017, 10:39 Reklama MediaGuru

V rámci kampaně na nový model Škoda Kodiaq se spojí automobilka se stanicí Prima Cool.

Automobilka Škoda Auto odstartovala kampaň na podporu svého nového modelu Kodiaq. Její centrální komunikační linkou je „Reconnect“ neboli znovunapojení, která vyjadřuje snahu značky zvednout lidi z gaučů v pohodlí jejich domovů a vylákat je ven z města do přírody. Myšlenka Reconnect se propisuje celým mediamixem, který je rozvíjen také digitálním projektem Víkend odložených výletů. Součástí kampaně je i společný projekt Cooliaq s televizní stanicí Prima Cool.

Kampaň poběží v televizi, outdooru, printu, rádiu i na internetu. V televizi je od 9. února nasazen trailer s designérem Jozefem Kabaněm, který je pod modelem autorsky podepsán (z automobilky však podle informací německého titulu Automobilwoche odchází). Od 1. března bude nasazen druhý televizní spot, jenž cílí na rodinu s dětmi.

Vedle televizních spotů se Škoda Kodiaq představí i v rámci partnerství projektu Cooliaq, který od 13. února běží na Prima Cool. Projekt, pod nímž je podepsána agentura Solootions, staví na dvou pilířích, a to na cobrandovaném sponzoringu programu a product placementu. Myšlenka projektu spočívá v Cooliaqu, označující  fanoušky značky Cool, kteří udělají vše pro to, aby se viděli na své oblíbené stanici. Součástí projektu bude i soutěž o zapůjčení Kodiaqu a další výhry na zpříjemnění výletů, do které se bude možné zapojit zasláním či sdílením fotografie z výletu. Promována bude v televizi a na stránkách cooliaq.cz.

V digitálním prostředí bude kampaň stavět na Víkendu odložených výletů, během kterého by všichni měli vyrazit ven a uskutečnit staré odložené plány. Letos připadá na víkend 25. až 26. února a automobilka se netají s tím, že by ze společných víkendů chtěla udělat pravidelnou záležitost. Kampaň je dále podpořena na microsite mujkodiaq.cz, videi a také komunikací na sociálních sítích YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

Využit bude také mix tištěných i online médií různého zaměření. V rámci outdooru budou naszaeny double bigboardy, billboardy i CLV.

skodaauto_kodiaq

V rádiu budou nasazeny rozhlasové spoty. V první fázi – v týdnu od 3. do 8. února – byl nasazen teaser se zvuky přírody doplněnými claimem „Připomeňte si, na čem opravdu záleží“. Ve druhé vlně, od 9. února, dochází k odhalení samotné reklamy na Kodiaq. Na Frekvenci 1 navíc poběží soutěž Poznej zvuky přírody o zapůjčení vozů, která bude doplněná o moderátorské vstupy v rámci Dopoledního proudu.

Pod televizní částí je podepsána agentura Fallon. Digitální kampaň připravila agentura Zaraguza, HbbTV kampaň společnost Next Digital. O rozhlasové spoty, mediální plánování a nákup médií se postarala agentura PHD.

-stk-