Šlágr TV spustila hybridní HbbTV vysílání

úterý, 07. února 2017, 08:27 Aktuality, TV MediaGuru

Hudební televize zaměřená na lidovou muziku Šlágr TV spustila na začátku února své hybridní HbbTV vysílání. Divákům zprvu nabídne hudební videoklipy TV Dechovka a livestream dětských videoklipů TV Písnička. Další novinky mají přibývat. ŠlágrTV, který na HbbTV spolupracuje se společností Hybrid, se stala další televizní stanicí, která ho využije pro obsahové i komerční služby.

Slagr TV

„Našim divákům chceme dále nabízet alternativu ke klasickému vysílání Šlágru. Milovníci dechovky budou mít ve své chytré televizi výběr lidových videoklipů s názvem Dechovka TV. Myslet budeme i na ty nejmenší diváky a jejich rodiče, kteří jistě ocení vysílání dětského programu TV Písničky,“ uvedl Karel Peterka, majitele televize.

HbbTV v současné chvíli využívají pro obsahové a komerční účely stanice Primy, Óčka a nyní i ŠlágrTV. Internetová služba byla v neviditelné podobě spuštěna před více než měsícem, za měsíc od 21. prosince zaznamenala více než 3 mil. zobrazení.

„Počet televizorů disponujících HbbTV u diváků Šlágru nás velmi překvapila. Čísla jasně hovoří o tom, že i starší divácká skupina je dobře vybavena moderními technologiemi,“ uvedl Robert Kvapil, obchodní ředitel Šlágru. „Odhadujeme, že v průběhu roku bude k dispozici průměrně okolo 80.000 zobrazení denně,“ dodal .

Šlágr na projektu spolupracuje s karlínskou společností Hybrid, která bude televizi také obchodně zastupovat v oblasti HbbTV. Reklamní prostor bude možné nakoupit, jak pomocí přímého obchodu (private deal), tak i prostřednictvím programatického nákupu. Nyní je dostupných pět klasických formátů v podobě bannerů i videoreklamy, včetně formátu Switchroll. Televize může nabídnout další možnosti speciální operací, například v propojení s vlastním call-centrem či propojení s živým vysíláním.

-mav-