TV Kinosvět uvede na jaře přes 20 pořadů v premiéře

úterý, 07. února 2017, 07:59 Aktuality, TV MediaGuru

TV Kinosvět uvede na jaře v premiéře 23 dokumentárních sérií a jeden hraný seriál. Převládají dokumentární řady vyrobené v Česku, nabídne ale i pořady z USA a z Ruska.

Pondělí se na TV Kinosvět ponese ve znamení zajímavostí ze současného světa, úterý ve znamení záhad a paranormálních událostí a středa je určena především pro militarie. Ve čtvrtek se vrací paranormální a záhadné jevy, v pátek převládnou krimi a tajemství. Sobota nabídne hraný seriál a opět záhady a neděle pak dokumenty o UFO a o vesmíru.

Kinosvet_TV

Dokumentární série USA mimo jiné zahrnují nové řady seriálů Krimi záhady, kdy lékaři, detektivové a experti různých oborů objasňují zdánlivě neřešitelné případy (od 17. 2.), Akta UFO II., v nichž vystupují na povrch informace, které nesměl svět znát (od 26. 2.). Nebudou chybět ani nové řady Záhadných objevů, a to jak ve vesmíru, tak na naší planetě. Zcela nová bude minisérie Krvavé pláže Normandie zachycující spojeneckou invazi do Francie v roce 1944 v dokumentech amerického námořnictva a očima pamětníků (od 8. 3.)

Z ruských dokumentárních sérií odvysílá Poslední šifry Mayů (od 28. 2.), Největší čarodějové světa s šamany, čarodějnicemi, čaroději a vědmami (od 28. 3.) nebo série Duše ďábla (od 23.2.). Objeví se také série Hitler, Stalin a Jantarová komnata (od 15. 2.) a Stalin: Krev na sněhu (od 29. 3) dokumentující jeho vzestup k moci v roce 1924, jeho vládu v Sovětském svazu, válku s nacistickým Německem i smrt v roce 1953.

TV Kinosvět tradičně přinese i jeden hraný seriál. Jmenuje se Likvidace a odehrává se v Oděse těsně po válce (od 25.2.).

Z vlastní produkce televize půjde například o nové řady pořadu S MUDr. Jonášem o zdraví s představitelem celostní medicíny (od 13. 3.), Magazínu záhad s lovcem záhad Otomarem Dvořákem (od 28. 2.), dokumentární střihové série Náš svět II. věnované především oceánům a pralesům (od 6. 3.) a střihové série Válka a zbraně II. Vysílat se bude mj. i další řada série S Čechy okolo světa II. či nový seriál Tajemství českých hradů s Paranormálním týmem a historikem Karlem Novákem (od 3. 3.)

-mav-