Amnesty zobrazuje v kampani vězně-prezidenty

sobota, 04. března 2017, 08:32 Aktuality, Reklama MediaGuru

Lidskoprávní organizace Amnesty International podporuje kampaní svůj projekt Prisonexit.org, jenž upozorňuje na nejzávažnější případy Rusů nespravedlivě vězněných za své názory a vyzývá k podpisu petice za jejich osvobození.

V ruských kriminálech sedí nyní desítky až stovky vězňů svědomí, které režim trestá za veřejný projev vlastního názoru, mezi nimi i Rafis Kašapov, Sergej Nikiforov, Ildar Dadin a Darja Poljudová. Kampaň „The Future President“ připomíná, že ve stejné situaci byli kdysi i Václav Havel a Nelson Mandela, kteří by se bez mezinárodní pomoci neobešli.

vaclav_havel_small

nelson_mandela_small

„Chtěli jsme použít autentické záběry Václava Havla a Nelsona Mandely z jejich cel, ty však nebyly k dispozici. Proto jsme je museli sami vytvořit tak, aby působily co nejvíce dokumentárně, realisticky a dobově. Zkombinovali jsme tváře těchto dvou osobností se speciálně nafoceným interiérem vězení a postavami našich statistů. Vše pak prošlo náročnou postprodukcí,“ vysvětlují Jakub Kolářík a Petr Čech, creative leaders z agentury Havas Prague, která je pod kampaní podepsána.

Kampaň je k vidění v tisku, konkrétně v časopisech Nový prostor, Echo, Reflex a Respekt. Připojit svůj podpis k petici mohou lidé na stránkách projektu prisonexit.org.

-stk-