Na ADC vystoupí Vladimír 518, Kessel či Alonsa

pondělí, 27. března 2017, 08:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ve čtvrtek 6. dubna bude večernímu vyhlášení ADC Creative Awards předcházet celodenní mezinárodní konference From Zero to Hero

fromzerotohero

Svou účast přislíbil Erik Kessel, známý holandský umělec, designér a kurátor, který od roku 1996 působí jako kreativní ředitel v agentuře KesselsKramer. Na konferenci představí svou novou knihu Failed It!, bude se věnovat chybám a ukáže, že se bez nich často neposunete dál. O své cestě k agentuře Droga5 bude vyprávět kreativec Sergio Alonsa, jehož cesta do New Yorku vedla ze Španělska, přes práci pro přední agentury a jejich pobočky ve Francii, Belgii, UK, Švýcarsku, Maroku a Kanadě. Dále vystoupí Stjepan Klein z režisérského dua, které pod názvem Jon Doe už 18 let tvoří reklamní videa. Tim Doherty z agentury Isobar/Shanghai promluví o kreativních technologiích.

Domácí scénu zastoupí Vladimír 518, který mimo jiné zmíní Kmeny, účast potvrdili i Roman Týc a Palo Lupták s tématem "Marketing krypto-měny a bitcoinu".

Ve večerních hodinách bude v pražském klubu Roxy vyhlášeny výsledky soutěže ADC Creative Awards. Nejvíce prací letos přihlásily agentury Kaspen/Jung von Matt a Havas Worldwide Prague. Další agentury s výrazným počtem přihlášek jsou Triad Advertising, DDB nebo Fallon. Ve srovnání s loňským rokem se sešlo více přihlášek do kategorií Online a Integrated kampaní, velký zájem je i o kategorii Branded Content. Naopak méně přihlášek dorazilo do klasické kategorie Print.

Součástí letošního ročníku je poprvé také soutěž Young Directors 2017, kterou vyhlásil Art Directors Club Česká republika ve spolupráci s Asociací producentů v audiovizi. Mladí režiséři měli za úkol poradit si kreativně se zadaným briefem při dodržení omezených produkčních podmínek. Do finále se dostali tři finalisté, kteří ve spolupráci s profesionálním štábem dostali možnost svou práci natočit. Výsledek jejich práce bude promítán během slavnostního večera, kdy bude vyhlášen i vítěz.

-stk-