Prima připravuje převod akcií na Denemo Media

úterý, 21. března 2017, 07:00 TV MediaGuru

FTV Prima Holding uzavře smlouvu s ČSOB, valná hromada schválila nové stanovy.

FTV Prima Holding, hlavní akcionář společnosti FTV Prima, která drží licence na provozování televizních stanic skupiny, odsouhlasila změnu stanov společnosti. Zároveň hodlá uzavřít smlouvu s ČSOB o dočasném nezatěžování podílu. Vyplývá to ze zápisu z valné hromady firmy, která se uskutečnila na konci února.

FTV Prima Holding zamýšlí uzavřít smlouvu s Československou obchodní bankou, podle které nebude FTV Prima Holding po časově omezenou dobu přibližně dvou týdnů po převodu akcií MTG Broadcasting na Denemo Media nakládat nebo zatěžovat 100% obchodní podíl v FTV Prima. Schválení smlouvy by měla odsouhlasit valná hromada po projednání dozorčí radou. "Uzavření této smlouvy je potřebné za účelem realizace převodu akcií MTG Broadcasting AB na Denemo Media," zdůvodnila firma.

Po ohlášeném odchodu dosavadního spoluvlastníka MTG mění FTV Prima Holding stanovy. Schválila mj. nové znění článku 7 o svolávání valné hromady. Svolává ji představenstvo, může se přitom konat i v případě, kdy nejsou pro její svolání naplněny podmínky vyžadované zákonem, pokud s jejím konáním souhlasí všichni akcionáři.

Změnou spoluvlastníka v FTV Prima Holding se už zabývá Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Jde o transakci, v rámci které opustí český televizní trh švédská společnost MTG. Ta se rozhodla prodat svůj 50% podíl v televizi Prima firmě Denemo Media. Vlastníkem Denemo Media jsou firmy Alphaduct (75 %) a GES Media Asset (25 %).

-mav-