Rencar podal na dopravní podnik další žalobu

čtvrtek, 16. března 2017, 10:59 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Reklamní společnost Rencar podala na Dopravní podnik (DPP) žalobu na ochranu proti zásahu do dobré pověsti právnické osoby a ochranu proti nekalému jednání ze strany DPP. ČTK to sdělil generální ředitel Rencar Pavel Slabý. Firma rovněž neúspěšně podala návrh předběžného opatření, kterým chtěla v údajném konání DPP zabránit. Vyjádření DPP ČTK shání. Spory mezi DPP a Rencar trvají řadu měsíců, mimo jiné se přou o platnost smlouvy na provoz reklamy, podle DPP je pro něj nevýhodná a neplatná.

"Útoky ze strany dopravního podniku proti naší společnosti eskalují. Dopravní podnik opakovaně uvádí neúplné, zkreslené, a dokonce nepravdivé informace s cílem poškozovat naši firmu. Nemáme bohužel jinou možnost, jak se takovým útokům jinak bránit než prostřednictvím soudu," uvedl Slabý.

rencar_autobusy

Rencar rovněž podal k soudu žádost o vydání předběžného opatření, kterým se domáhal, aby soud nakázal DPP zdržet se jednání, které reklamní firma považuje za nekalé. Soud Rencaru nevyhověl, ten se odvolávat nebude.

Spor mezi DPP a Rencar trvá řadu měsíců. Podle DPP je smlouva mezi oběma stranami neplatná, s tím ale Rencar nesouhlasí. Smlouvu loni na základě podání DPP řešil Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) a rozhodl, že je koncesní. Podle posudku DPP to znamená její neplatnost, Rencar ale označil podání DPP k antimonopolnímu úřadu za účelové a nesouhlasí s ním.

Soud se v uplynulých měsících také zabýval předběžnými opatřeními týkajícími se provozu reklamních ploch. Vyhověl firmě Rencar, DPP jí musí umožnit provozovat reklamu v tramvajích a autobusech.

Rencar vznikl v roce 1990 jako dceřiná společnost dopravního podniku. Od roku 2001 je majoritním akcionářem Europlakat, který je součástí mezinárodní skupiny JCDecaux.

-čtk-