Šlágr TV rozšiřuje HbbTV vysílání na satelit

čtvrtek, 09. března 2017, 16:46 Aktuality, TV MediaGuru

Lidová televize Šlágr měsíc po oficiálním spuštění hybridní platformy HbbTV rozšiřuje distribuci na satelit. Šlágr doplňuje další tuzemské televize, které už na satelitu v HbbTV vysílají. Hybridní platforma nyní nabízí vysílání Šlágr Dechovky, TV Písničky, Country No. 1 a nově i autorskou soutěž Zlatý Šlágr.

Poté co koncem ledna Šlágr spustil službu HbbTV ve třetím celoplošném multiplexu Českých Radiokomunikací, je tato nová služba dostupná i skrze satelit Astra. Nyní je hybridní technologie dostupná většině divákům s chytrým televizorem.

Slagr TV

Celkový počet diváků ŠlágrTV s interaktivní televizí se odhaduje na 350 tisíc za měsíc. „V současné chvíli jsme naměřili 250 tisíc unikátních televizorů s HbbTV. Předpokládáme, že satelitní distribuce přinese dalších 100 tisíc televizorů,“ očekává Robert Kvapil, obchodní ředitel ŠlágrTV.

Šlágr nabízí v HbbTV vysílání tematické streamy žánrů country, dechovky a dětských písní. Novinkou je aplikace Zlatý Šlágr, soutěž autorských písní, kde diváci hlasují pro své oblíbené písně a ty následně postupují do dalších kol soutěže.

Aplikace vyráběla společnost Hybrid Company, která Šlágr i obchodně zastupuje. „Šlágr zvolil správnou a zcela logickou cestu, kdy nabízí divákům přirozené alternativy k vysílání a zároveň možnost interakce jak ovlivnit vysílání. Za 17 dní jsme sesbírali přes 1800 hlasů bez použití červeného tlačítka. Divák průměrně stráví v aplikaci skoro 9 minut,“ hodnotí Lukáš Hnilička, CEO Hybridu.

-mav-