Economia koupila časopis a web Studenta

úterý, 11. dubna 2017, 09:02 Aktuality, Tisk MediaGuru

Mediální dům Economia rozšířil své portfolio o studentský web a časopis Studenta. Magazín Studenta vychází deset let, je lifestylovým a kariérním  titulem pro studenty v České republice. Distribuován je šestkrát ročně v nákladu 40 tisíc kusů, dosahuje čtenosti 90 tisíc studentů. Distribuce probíhá v 80 univerzitních místech a kolejích po celé ČR.

Dosavadní vydavatel Studenta Media ještě připraví dubnové a květnové vydání magazínu, k formálnímu předání dojde k 1. červnu 2017. Podle spoluzakladatele časopisu Adama Kožely se poté společnost přejmenuje a bude se nadále věnovat budování projektů pod značkou Universum, provozování českého studijního portálu Primát.cz a budování kariérního showroomu Proudly.

studenta

Economia tak získává titul pro cílovou skupinu vysokoškoláků (18-25 let). „Mladá generace je odlišná a specifická ve svých hodnotách, očekáváních a přístupu k informacím. Studenta se tak pro nás stává základem obsahové nabídky pro mladou cílovou skupinu,“ zdůvodnil Roman Latuske, generální ředitel a předseda představenstva Economia.

„Magazín a web Studenta současně doplňují skupinu titulů a služeb Economie, které jsou ideální pro HR oddělení firem. Využít je mohou pro svůj marketing, budování brandu, oslovení nových zaměstnanců či vzdělávání těch stávajících,“ uvedl Petr Orálek, ředitel speciálních projektů Economia. Mezi aktivity mediálního domu Economia v této oblasti patří například vzdělávací agentura Economia Trainings, magazíny Restart a Ideální zaměstnavatel, měsíčník Moderní řízení či konference HR Meeting.

-mav-