Galerie hl. města Prahy hledá novou vizuální identitu

středa, 05. dubna 2017, 11:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Galerie hlavního města Prahy (GHMP) hledá novou vizuální identitu. Ve spolupráci s CzechDesign vypisuje otevřenou soutěž pro grafické designéry. Vítěz dvoukolové soutěže získá zakázku na zpracování grafického manuálu za 400 tisíc korun. 

V současné době působí GHMP v 7 historických objektech umístěných v exponovaných částech Prahy i v jihočeském Chýnově. V současné době disponuje pouze graficky zpracovaným logotypem „GHMP“, který je připojován k různorodým materiálům. Jednotná vizuální identita ji však chybí. „Galerie hlavního města Prahy potřebuje se svými návštěvníky komunikovat jednotnou, atraktivní a zapamatovatelnou vizuální identitou, která bude dlouhodobě prezentovat GHMP a všechny její součásti,“ uvedla ředitelka GHMP Magdalena Juříková.

Soutěž je vyhlášena jako dvoukolová. V prvním kole, jehož uzávěrka je 22. května, vybere odborná porota z přihlášených prací pět nejlepších. Ve druhém kole je jejich autoři dále rozpracují do podoby ukázek principů a konkrétních příkladů aplikace jednotné vizuální identity. Rovněž se zúčastní schůzky se zástupci poroty, kde proběhne osobní briefing soutěžících a diskuze nad rozpracovanými návrhy. Zájemci mohou zaslat elektronickou i fyzickou podobu návrhů organizátorovi soutěže Czechdesign. Finalisté budou finančně odměnění.

Výsledky soutěže budou známy nejpozději 6. října 2017. Odevzdání grafického manuálu a postupná aplikace jednotného vizuálního stylu by tak měla odstartovat začátkem roku 2018.

-stk-