Z24 spustila testovací vysílání v Regionální síti 4

pondělí, 24. dubna 2017, 11:03 Aktuality, TV MediaGuru

V programové nabídce společnosti Prague Digital TV (PDTV), operátora Regionálního DVB-T multiplexu číslo 4, dochází ke změně. Od pondělních dopoledních hodin byla zřízena programová pozice nového programu Z24. Stanici připravuje Pál Milkovics s Vladimírem Železným. Podle původních informací má nový zpravodajský kanál zahájit své vysílání letos v létě, zatím ale nemá vysílací licenci od RRTV.

Pál Milkovics a Vladimír Železný na tiskové konferenci Z24.
Pál Milkovics a Vladimír Železný na tiskové konferenci Z24.

Diváci v Praze i části středních Čech budou moci naladit tuto novou stanici na 46. kanále (674 MHz), šířených z lokalit Strahov, Ládví a Zelený pruh. Změny obsahu multiplexu se projeví na přijímačích automaticky nebo po provedení nového naladění 46. kanálu (674 MHz). „V tuto chvíli se jedná o technické vysílání, aby si náš klient ověřil rozsah a kvalitu pokrytí vysílání,“ uvedl Petr Formánek, jednatel společnosti Prague Digital TV.

Po novém naladění přijímačů bude multiplex obsahovat následující programy: Český Impuls, Harmonie TV, Kinosvět, Praha TV, Rádio Dechovka, Retro Music TV, Slušnej kanál a Z24.

Mapu pokrytí televizním signálem šířeným PDTV je možné nalézt zde.

-mav.