AKA volila nové členy prezídia, zavádí certifikaci

úterý, 09. května 2017, 07:55 Aktuality, Reklama MediaGuru

AKA se na své jarní valné hromadě věnovala programovým prioritám na následující období, zároveň potvrdila na tři roky ve funkci výkonného předsedu Marka Hlavicu a zvolila nové členy prezídia. Novými členy se stal Karel Duchek (Wunderman), Marek Slezák (Boomerang), Roman Heřman (Renmark) a Ondřej Janoušek (AG Geronimo).

U programových otázek patřilo mezi zásadní podněty vytvoření standardů pro spolupráci agentur a klientů. „Završili jsme dopracováním Férového tendru a Metodiky zadávání veřejných zakázek jednu etapu. Teď se otevírá prostor pro kultivaci vztahů mezi klientem a agenturou, aby se zbytečně a nákladně tendrovalo co nejméně, aby spolupráce agentur a klientů byla efektivní,“ říká Marek Hlavica, výkonný předseda AKA.

Asociace hodlá také posílit spolupráci s vysokými školami, sběr dat a statistik pro své členy i pro odbornou veřejnost nebo vytvořit z Effie platformu pro sdílené know – how v oblasti prokazatelně efektivní reklamy.

Stávající členové AKA rovněž dostali na valné hromadě certifikáty kvality, platné na dobu 5 let. Poté bude nutné obhájit certifikaci před certifikační komisí. Členové, kteří po 1. lednu 2017 vstupují do AKA, musejí pro plnohodnotné členství procesem certifikace projít.

Certifikační komise se bude zaměřovat na personální zázemí agentury, vnitřní procesy a funkčnost odborných oddělení, finanční a technologické zázemí, nastavení systémů kontroly kvality a dodržování etických pravidel. „Chceme dát tak trhu jasný signál, co pokládáme za standard v jednotlivých oblastech. Myslíme si, že v současné turbulentní době, je dobré takovou oborovou normu nastavit a garantovat,“ dodává Marek Hlavica.

-stk-