Babiš do ČT nepřišel, setkání s Přibilem prý "podělal"

neděle, 07. května 2017, 16:55 Aktuality, TV MediaGuru

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) na nedělní diskusi ve veřejnoprávní České televizi nedorazil. Na facebooku to vysvětlil tak, že by proti němu bylo pět lídrů parlamentních stran a moderátor Václav Moravec. Ve zdůvodnění také uvedl, že na funkci ministra financí nelpí, ale boj proti svým politickým soupeřům nevzdá.

Předseda hnutí ANO byl do pořadu Otázky Václava Moravce (OVM) pozván spolu s premiérem a předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou (ČSSD), vicepremiérem a předsedou lidovců Pavlem Bělobrádkem a předsedy KSČM Vojtěchem Filipem, TOP 09 Miroslavem Kalouskem a ODS Petrem Fialou. Kromě Babiše dorazili všichni pozvaní. "Co bych tam s nimi dělal? Proč bych je nechal opakovat pořád dokola ty stejné lži, na které nechtějí slyšet odpovědi?," uvedl na svém facebookovém profilu.

"Nenechám se zastrašit, nenechám se vyhnat, ani mi to neznechutí," uvedl na adresu "tradičních politiků". Babiš po poslechu nahrávek, na nichž hovoří s redaktorem o připravovaných článcích o politických rivalech ve svých bývalých médiích, uznal, že udělal chybu. S novinářem MF Dnes Markem Přibilem se prý scházet neměl. "Byla to předem zorganizovaná provokace. Podělal jsem to," zhodnotil předseda ANO. Tvrdí ale, že nikoho neúkoloval.

Babiš také uvedl, že odposlech vicepremiéra a ministra financí může být obrovským bezpečnostním rizikem pro stát. Naznačil, že by odposlechy mohly být "na zakázku kmotrů a tradičních politických stran". Babiš v pátek kvůli nahrávkám podal trestní oznámení a naznačil, že za nimi stojí ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Sobotka dnes v televizi Prima řekl, že záležitost, kdo je pořídil, musí vyšetřit policie.

-čtk-