Hitrádio Vysočina žádá o úpravu názvu a programu

úterý, 02. května 2017, 07:00 Aktuality, Rádio MediaGuru

Provozovatel rozhlasové stanice Hitrádio Vysočina 94,3 FM žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o úpravu názvu na Hitrádio Vysočina. Důvodem je skutečnost, že stanice vysílá v regionu na třech kmitočtech a stávající název tak nereflektuje reálnou situaci.

Provozovatel rovněž žádá o povolení programových úprav. Navrhuje sloučit v licenci definované bloky 17:00 - 20:00 a 20:00 - 24:00 do jednoho podvečerně-večerního bloku 17:00 - 24:00. Zároveň navrhuje zrušit pořady Týden v regionu, Reportáže Rádia Vysočina a Ucho Rádia Vysočina, protože obsah těchto speciálů se postupně rozptýlil do standardních programových prvků, jakými jsou zpravodajské relace a moderátorské vstupy.

hitradio-vysocina

"Chceme i nadále zůstat silnou regionální stanicí zaměřenou na posluchačskou základnu ve věku od 20 do 35 let tak, jak je tomu dosud a rozhodně nehodláme zasáhnout do Základní programové specifikace: hudební regionální stanice. Vzhledem k průzkumům, které jsme v této věkové skupině udělali, jsme se však rozhodli upravit některé důležité faktory, které by mohly obohatit věkovou skupinu, jež je naší posluchačskou základnou a rozšířit i na 20 - 45 let," uvedl provozovatel v žádosti adresované Radě pro rozhlasové a televizní vysílání. 

Provozovatelem vysílání stanice Hitrádio Vysočina je společnost František Vostál. V ní má poloviční podíl společnost Media Bohemia, druhou polovinu vlastní Petr Dvořák (bývalý vlastník rádií City či Blaník).

-mav-