Ján Simkanič znovu zvolen předsedou SPIR

pondělí, 05. června 2017, 14:26 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Výkonná rada Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) opět zvolila za předsedu Jána Simkaniče ze společnosti Internet Info. Posty místopředsedů obsadí Michal Feix ze Seznam.cz a Jiří Vítek z Mindshare.

Ján SImkanič
Ján Simkanič

Valná hromada rovněž zvolila novou výkonnou radu. Novými členy výkonné rady se stali Libuše Šmuclerová za Czech News Center, Martin Šebesta za OMD Czech, Michael Štádler za Adform a Viktor Tecl za Heureka Shopping. Své posty, kromě předsedy a obou místopředsedů, obhájili Petr Bednář z Vltava-Labe-Media, Karel Brýna z Tiscali, Tomáš Búřil z Dentsu Aegis Network Czech Republic, Daniel Grunt z Prima TV, Michal Hanák z Mafra, Petr Horák z TV Nova, Roman Latuske z Economia a Petr Struna z NEO@Ogilvy Czech.

Klíčovým tématem SPIR zůstává příprava na zahájení účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) a s ním související bruselské projednávání nového nařízení o soukromí a elektronických komunikacích (ePrivacy). "S ohledem na značná rizika, která tyto právní úpravy pro internetový průmysl představují, bude SPIR i nadále pokračovat v aktivitách, které jeho členům usnadní orientaci v této problematice a řádnou implementaci nových předpisů," uvedlo internetové sdružení v tiskovém oznámení.

-mav-