Nova Sport zmizí z O2 TV, důvodem je prý cena

čtvrtek, 29. června 2017, 18:00 Aktuality, TV MediaGuru

Stanice Nova Sport 1 a Nova Sport 2 nebudou od 2. července dostupné v nabídce O2 TV, a to z důvodu ukončení smlouvy o distribuci. Podle tiskové mluvčí TV Nova Jany Ondrejechové je však televizní skupina připravena s distribucí stanic dle standardních tržních podmínek. Stanice Nova Sport zůstávají dostupné u více než 60 operátorů a na Voyo.

O2 považuje cenu požadovanou za oba kanály za přemrštěnou. „Společnost O2 i nadále pokračuje v jednáních o smlouvě na sportovní kanály Nova Sport. Je ovšem fakt, že cena, kterou požaduje Nova za práva na vysílání, je s ohledem na velmi omezený exkluzivní obsah sportovních kanálů, který se v čase zmenšuje, neúměrně vysoká,“ řekla ČTK mluvčí O2 Lucie Pecháčková.

Nova ale nesouhlasí s tím, že by za distribuci svých kanálů požadovala víc. "V nabídce TV Nova nedošlo k žádnému navýšení cen za distribuci stanic Nova Sport 1 a Nova Sport 2, a to i přesto, že stanice nabízí exkluzivní sportovní obsah jako například Wimbledon, hokejovou NHL, UFC nebo seriál MotoGP," uvedla v pátek mluvčí televize Jana Ondrejechová.

Logo_NovaSport

O2 TV nabízí sportovní obsah v rámci vlastních kanálů O2 Sport. Dále distribuuje programy ČT Sport, Eurosport, Sport5, Sport 1 a 2 nebo 231. Počet předplatitelů O2 TV se v prvním čtvrtletí meziročně zvýšil o pět procent na 222 000 lidí.

Loňský podíl kanálů televize Nova na celkové sledovanosti činil podle ATO zhruba 29 % u diváků starších 15 let.

-čtk-