Prima: Diskuse k Putinově dokumentu je zablokovaná

čtvrtek, 22. června 2017, 11:57 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

V rámci pořadu Názory bez cenzury, který Prima nabízí na facebooku, odvysílala v úterý 20. června v rámci Zpravodajství FTV Prima online diskusi k dokumentu Svět podle Putina. Po necelých šesti hodinách byla ale diskuse na Facebooku zablokována.

"Televize Prima se už obrátila na administrátory Facebooku s žádostí o vysvětlení, proč, a případně na čí popud byla diskuse zablokována. Omlouváme se tak divákům. Považujeme toto za atak na nezávislou diskusi, po které mimo jiné respondenti a kritici volali, a budeme požadovat vysvětlení, kdo a proč diskusi blokuje," uvedl za televizi Prima Adam Halmoši.

V současné době Prima prověřuje, zda se jedná o zatím nespecifikovaný technický problém, nebo zda jde o pokus, jak diskusi cenzurovat či blokovat.

Dokument Svět podle Putina, který je některými kritiky označován za propagandistický, vysílá Prima Zoom od pondělí 19. června. Dokument má celkem čtyři díly, závěrečný díl Prima Zoom odvysílá ve čtvrtek 22. června. První dva díly přinesly stanici Prima Zoom rekordní sledovanost.

-mav-