Prague Pride se prezentuje jako „zbytečný festival“

středa, 12. července 2017, 11:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Letošní sedmý ročník LGBT festivalu Prague Pride si za své téma zvolil toleranci a respekt. V kampani s animovanými postavičkami se prezentuje jako „zbytečný festival“, což odráží názor řady politiků i části veřejnosti. Podle jejich mínění jsou u nás totiž gayové a lesby vesměs tolerováni a žádný podobný festival nepotřebují. Kampaní chce Prague Pride poukázat na to, že tolerance není totéž co skutečný respekt.

praguepride

„Do kampaně jsme vybrali klasické věty, které LGBT lidé běžně slýchají ve svém okolí. Zejména postoj, že gayové a lesby nevadí, dokud se neukazují na veřejnosti, zaznívá velmi často. O takovou toleranci nestojíme. Máme stejné právo hlásit se veřejně ke svému partnerovi, vzít se na ulici za ruku nebo mluvit o společné dovolené,“ uvedla výkonná ředitelka festivalu Kateřina Saparová.

Kreativní koncept navrhl Vít Bártek a Václav Matoušek z agentury Made by Vaculik, která již v minulosti vytvořila kampaň „36,5° - Všichni jsme stejně teplí“. „Rozhodli jsme se Prague Pride v nadsázce přejmenovat na Zbytečný festival. Chtěli jsme tak upozornit na absurdní a bohužel velmi rozšířený názor, že Prague Pride je zbytečná akce, protože gaye a lesby už přece nikdo nemlátí, ani je nezavírá, tak co by ještě chtěli,” popsali kreativci.

Kampaň bude k vidění v tisku, outdooru a digitálu, zejména na sociálních sítích. Součástí komunikace bude i vlastní magazín o rozsahu 52 stran. „Magazín nám pomáhá komunikovat jednotlivé akce festivalu zábavnější formou než standardní programový katalog, který jsme používali v předešlých letech. Magazín zaujal i naše korporátní partnery, pro které je cílová skupina festivalu zajímavá z pohledu image jejich značek“, dodal Marian Kramařík, korporátní fundraiser festivalu. V čísle inzerují například značky Johnnie Walker, Mini nebo Nescafé Dolce Gusto. Program festivalu bude dostupný také v mobilní aplikaci Convene, kterou partnersky dodává Thomson Reuters.

-stk-