R2B2 uvádí nový reklamní formát video branding

pátek, 28. července 2017, 10:15 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Skloubením programatického brandingu a videa přichází R2B2 s novým online formátem video branding. Stále se jedná o typ programatického brandingu, statické obrázky zde však nahrazuje video. „Díky jeho rozměrům 2000 x 1400 px tento formát skutečně nelze přehlédnout,” říká František Bauma z R2B2.

Video branding je určen pro desktopové verze webových stránek. U kreativ je důležité počítat s překrytím videa hlavním obsahem webu. „Nemusí však být vytvořeno několik kreativ. Stačí mít jednu, ideálně s použitím videa ve formátu 16:9. Ta se následně přizpůsobuje brandingovým pozicím na všech zapojených webech v naší síti. Z důvodů datové náročnosti zřejmě neuvidíme dlouhá videa, jak jsme zvyklí u klasických video reklam, ale spíše kratší videosmyčky. Ty dobře vyplní pozadí stránky a navíc svými rozměry s vysokou pravděpodobností návštěvníka webu zaujmou,” dodává Bauma.

Stejně jako u ostatních programatických formátů si i video branding ponechává benefit možnosti behaviorálního cílení na vybraná publika, která lze použít buď z vlastních zdrojů nebo zakoupit společně s reklamním prostorem.

Formát video branding, foto: R2B2
Formát video branding, foto: R2B2

-mav-