Costa Coffee jde poprvé do rozsáhlé kampaně

čtvrtek, 31. srpna 2017, 11:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Kavárenský řetězec Costa Coffee spustí 12. září svou první rozsáhlou kampaň, jež se objeví v rádiu, tisku, na internetu a reklamních plochách ve stanicích pražského metra. Součástí kampaně budou i videa na YouTube kanále. Kampaní bude podpořena novinka – limitovaná edice 100% arabiky původem z Kolumbie. Doposud byla v nabídce kávová směs Mocha Italia, od září si ale budou moci zákazníci zpočátku jen v pražských pobočkách vybrat ze dvou druhů kávy.

costacoffee_kv

Costa Coffee i nadále rozšiřuje svou kavárenskou síť, která v současnosti zahrnuje 39 poboček v osmi městech. Na podzim bude otevřeno dalších pět kaváren, a to na Masarykově nádraží, na Hlavním nádraží a v obchodním centru Černý most v Praze, dále v Ústí nad Labem a Českých Budějovicích. V expanzi do regionů chce v příštích letech řetězec podle jeho marketingové manažerky Evy Kulhánkové pokračovat, cílem je mít kavárnu v každém kraji.

costacoffee_kv2

Kromě kaváren je možné si dát kávu Costa Coffee také v nápojových automatech Costa Coffee Express, kterých je na českém trhu nyní čtyři desítky. I jejich počet by se měl do budoucna zvýšit. Automaty jsou nyní umístěny například na čerpacích stanicích Shell nebo ve vybraných trafikách Relay, které stejně jako kavárenský řetězec provozuje společnost Lagardere Travel Retail. 

Měsíčně navštíví kavárny Costa Coffee průměrně 380 tisíc lidí, kteří vypijí 255 tisíc káv. Třetina z nich si kupuje kávu s sebou.

-stk-