Designblok odhalil vizuál i téma, letos jím bude jídlo

čtvrtek, 10. srpna 2017, 08:12 Aktuality, Marketing MediaGuru

Pražský mezinárodní festival designu Designblok pro svůj devatenáctý ročník, který proběhne od 26. do 30. října, vybral téma Jídlo. „Jídlo nejenom ve smyslu reálné potravy, ale v širším kontextu smyslových zážitků s ním spojených. Stolování, čas strávený s rodinou a přáteli, jídlo jako spojovatel i zdroj slasti. Potrava pro tělo i srdce,“ vysvětluje ředitelka Designbloku Jana Zielinski. Tematickou výstavou bude osazena střední hala Průmyslového paláce na pražském Výstavišti, který je i letos hlavním výstavním místem Designbloku. Instalaci navrhuje Maxim Velčovský a Veronika Jiroušková.

Jídlo se tak bude odrážet nejen ve všech výstavních prostorách a přehlídce, ale stalo se i klíčovým motivem pro letošní vizuál, zachycující okamžiky z dortové bitvy mladých designérů. „Šlehačková nebo dortová bitva vznikla spontánně, snad že je od grotesek snem snad každého člověka, symbolem spontánní emoce, radosti i boje, který je nakonec také součástí každého ročníku. Designblok je nezachytitelný gejzír neobyčejných nápadů, sveřeposti, odhodlání a víry v budoucnost. Chtěli jsme, aby tohle všechno bylo znát i z vizuálu, aby byl odrazem našeho vlastního nadšení a radosti, a tak jsme si společně splnili sen a hodili veřejnosti místo rukavice dort,“ říká kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek.

Fotografie pro vizuály, které postupně odhalí portréty mladých designérů, společnou dortovou bitvu i její fragmenty, vytvořil Salim Issa, grafickou stránku zpracovala Martina Černá ze studia Imagery a hlavními hrdiny se stali designéři Zuzana Viszusová, Dominika Petrtýlová, Daniela Chodilová, Jakub Křelina, Monika Martykánová, šperkařka Jana Voňková a módní designér Adam Kost.

Na poli partnerů Designbloku došlo ke změně v kategorii hlavních partnerů, kde automobilku Škoda Auto vystřídala francouzská značka Renault. Generálním partnerem i nadále zůstává Erste Premier, mezi partnery se řadí Nespresso či T-Mobile, mezi oficiální dodavatele Excelent, Douglas či Veuve Clicquot.

-stk-