Nova má licenci na kanál Nova +1, posune vysílání

čtvrtek, 10. srpna 2017, 12:51 TV MediaGuru

Vysílání opožděné o jednu hodinu chce na satelitu nabídnout i televize Nova.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila společnosti Nova licenci k provozování satelitního vysílání programu Nova +1. Má jít o plnoformátový program s dramatickou tvorbou, zábavními pořady, zpravodajstvím či publicistikou. Vysílání je určeno pro Českou republiku.

Nova se tak přidává k dalším stanicím, které už na satelitu posunuté vysílání o jednu hodinu praktikují. Od loňského podzimu takto zahájily stanice Prima +1 a slovenská Joj +1. Později se přidala také Joj Cinema +1. Zmíněné televize jsou dostupné v rámci placené nabídky operátora Skylink.

Zpožděné sledování má oslovit diváky, kteří nestihli sledovat programy v živém vysílání. Vysílání je tvořeno pořady v lineárním vysílání hlavního kanálu, diváci je ovšem můžou zhlédnout o hodinu později oproti běžnému vysílání. Kdy vysílání Nova +1 zahájí, zatím nebylo upřesněno. „Stále pracujeme na nových projektech, aby si u nás každý divák našel to své. K Nova +1 zatím nemůžeme říct nic bližšího,“ sdělila mluvčí Novy Jana Ondrejechová.

-mav-