Pilot FriXion oslavuje deset let speciální kampaní

pondělí, 07. srpna 2017, 23:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka psacích potřeb Pilot slaví 10 let svého gumovacího pera FriXion. U této příležitosti připravila na českém a slovenském trhu sérii deseti výzev, které cílí na děti a mládež ve školním věku. Soutěž bude podpořena kampaní v televizi, na internetu a v místě prodeje.

Kromě primárního cíle – komunikace desetiletého jubilea – si Pilot od soutěže slibuje i nárůst počtu účastníků oproti minulým soutěžím, kdy zájemci kreslili obrázky pery FriXion. „Dále také očekáváme další nárůst brand awareness a posílení top of mind. Za kampaní stojí i další očekávání, jako je zvýšení loajality stávajícího zákazníka a akvizice nových zákazníků,“ popisuje Renata Unger, product & marketing specialist společnosti Václav Čížek, oficiální distributor značky v České republice a na Slovensku.

Jednotlivé výzvy budou v období od 5. srpna do 3. září zveřejňovány na internetových stránkách http://frixion10let.cz/ (či na slovenské verzi) prostřednictvím videí, kterými provází moderátorka televizní stanice ČT:D Naomi Adachi. Zájemci se budou moci postupně zapojit do výzev, v nichž budou hádat například, kolik nožiček s perem FriXion zvládne udělat mistr světa v hacky sacku.

Soutěž bude komunikována v televizi, kde bude nasazen na stanicích skupin Nova, Prima, Barrandov a Atmedia a slovenské JOJ loňský televizní spot se soutěžním tag-onem. Dále ji podpoří kampaň na internetu, a to prostřednictvím komunikace na sociálních sítích, videí na YouTube či bannerů v síti Google Adwords a dalších relevantních webech. Část online kampaně bude realizována v režimu RTB.

K desetiletému výročí připravila značka Pilot také limitovanou edici gumovacích per. „I když s jejich motivem pracujeme pouze v části kampaně, věříme, že díky neotřelému designu získáme nové zákazníky,“ dodává Renata Unger.

Pod kampaní je autorsky podepsána mediální agentura PHD a divize Fuse skupiny Omnicom Media Group. PHD rovněž zajišťuje nákup televizního prostoru na českém trhu, na Slovensku se o to postarala agentura MediaCom. O digitální část kampaně se stará agentura Fragile Media.

-stk-