Svět motorů chystá velký automobilový event

úterý, 15. srpna 2017, 10:35 Aktuality, Tisk MediaGuru

Časopis Svět motorů, který letos slaví 70 let od svého založení, připravuje na pražské Náplavce výstavu automobilů s doprovodným programem. Uskuteční se od čtvrtka 31. srpna do neděle 3. září 2017. Největší expozici má představit značka Škoda. Viditelné mají být i značky Volkswagen, Renault a Fiat.

Asi největším tahákem má být podle pořadatele česká premiéra vozu Audi A8, který se představí na frankfurtském autosalonu až více než týden po pražské akci. Výstavní premiéry si odbudou i vozy Seat Arona, Jeep Compas, Nissan X-Trail a Qashqai, Kia Stonic, Mitsubishi Eclipse Cross, Subaru WRX STI 2018 a Renaulty Koleos a Alaskan.

svet-motoru_event

„V Česku se od roku 2013 nepodařilo uspořádat klasický autosalon. Je evidentní, že koncept ‘lidé se jedou dívat na auta‘ je mrtev. Je tedy jasné, že naopak auta musí za lidmi. V současnosti neexistuje v Praze navštěvovanější prostor než vltavská náplavka v prostoru mezi Palackého a železničním mostem. Proto jsme si ji zvolili,“ řekl k akci šéfredaktor Světa motorů Zbyšek Pechr.

Akci zahájí koncert skupin Monkey Business a Jelen. Následovat má 3D projekce na vodní stěně přímo na Vltavě. Na obou březích budou vybudována pódia a po celý den na nich budou probíhat vystoupení a besedy. Prostor dostanou i moderní trendy, nové pohony a otázky bezpečnosti silničního provozu.

-mav-