Transparency má kampaň se Čtvrtníčkem a Lábusem

pátek, 25. srpna 2017, 11:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Organizace Transparency International reaguje kampaní na dlouhodobé nekoncepční a nesystémové financování sportu v České republice.

Do kampaně Korupční víceboj obsadila dvojici Petra Čtvrtníčka a Jiřího Lábuse, kteří před lety nacvičili legendární hru „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“, jež stavěla na odposleších Ivana Horníka s Milanem Brabcem. Oba dva ztvárňují roli komentátorů této (ne)obvyklé disciplíny, v roli bafuňáře je doplní Ondřej Malý.

Komunikační páteří celé kampaně je videospot, který ilustruje negativní dopady korupce a nekalostí v rámci sportovního prostředí.

Do kampaně se dále zapojili sportovci a osobnosti se sportem spojené, kteří si účastní štafety podporující aktivity TI. Štafetový kolík od designéra Romana Kvity předává badmintonista Petr Koukal, herec a režisér Jakub Štáfek, hokejisté David Pastrňák a Martin Hanzal, plážová volejbalistka Kristýna Hoidarová Kolocová i již zmínění komentátoři.

Snahou TI je upozornit na nerovné financování a netransparentní přerozdělování veřejných peněz plynoucí do sportu, na manipulaci s výsledky a sázkařský průmysl zasahující do zápasů a na velké kauzy na mezinárodní úrovni. Rovněž chce organizace vyslat jasný signál odborné veřejnosti, funkcionářům a politikům, že je konečně potřeba systém změnit a vytvořit transparentní prostředí a do diskuze o změnách zapojit i širokou veřejnost.

Pod kampaní je podepsána agentury Saatchi & Saatchi. Produkci zajistila společnost Boogiefilms. Režie se ujal Jakub Štáfek.

-stk-