Tváří kampaně Mercedes-Benz je Jakub Vágner

pátek, 25. srpna 2017, 13:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Do lokální části své celosvětové imageové kampaně „Grow Up“, která byla spuštěna na jaře letošního roku, si Mercedes-Benz vybral rybáře Jakuba Vágnera.

V duchu kampaně, která pracuje s tématem dospívání a osobitého přístupu k životu, vypráví na sociálních sítích životní cestu Jakuba Vágnera, pro kterou se rozhodl navzdory nesouhlasu jeho rodiny. „Jít svou vlastní cestou znamená jít cestou plnou trní. Může to být bolestivá cesta, ale dělá vás tím, kým skutečně jste a chcete být. A to za to stojí,“ popisuje Jakub Vágner. Souběžně s lokální kampaní startuje soutěž o víkendový pobyt, kde si pět výherců s doprovodem bude moci okusit dobrodružství i nástrahy, které Jakub na svých cestách denně podstupuje.

Na globální úrovni se tváří stal rapper A$AP Rocky, který prezentuje model CLA kupé. Jeho příběh „Začni makat“ kontrastuje s typickým vnímáním budování kariéry, která je v tomto případě spíše ukázkou toho, jak nezávisle k tomu přistupují nové generace. V ostatních tematických příbězích jsou postupně představovány kompaktní vozy třídy A, B, CLA Shooting Brake a kompaktní off-road GLA.

„Celá kampaň je o tom, že význam toho, co znamená ,dospět‘, se mění. Klasické poučky – založ rodinu, postav dům, slušně se obleč, najdi si pořádnou práci – zná každý z nás. Kampaň Grow up je ale o tom, že význam těch vět se v dnešním světě a vnímání mladých dospělých mění. Definici pořádné práce naplňuje i kariéra rappera, rodinou může být i nejlepší kamarád, nikdy není pozdě začít znovu. Zkrátka, že každý může dospět po svém. A právě to ukazujeme v kampani – kontrast výchovných pouček, které všichni dobře známe, s realitou toho, jak je dnešní generace naplňuje,“ vysvětluje Sandra Plachá, marketingová manažerka pro osobní vozy Mercedes-Benz Česká republika.

Kreativní koncept připravila berlínská agentura Antoni. Za realizací stojí společnosti Iconoclast a Pixelpark. Lokální část kampaně realizovala agentura Mark BBDO.

-stk-